Inskolningsmöte | Felicia Lindström

Felicia Lindström

Annons

Inskolningsmöte

I onsdags var vi ju som sagt på inskolningsmöte inför Eltons start på förskolan. Och oj så nervös jag var 🙈 Vi var ute i god tid, var till och med alldeles för tidiga när vi kom fram så vi tog en liten runda med bilen för att inte vara de där ”överexalterade föräldrarna” som är alldeles för tidiga 😂

 

Vi blev så välkomnade i dörren och en till lite rolig sak är att vår kontaktperson eller vad man ska säga är en som känner Rasmus vilket vi inte hade någon aning om! Vilket gjorde oss väldigt varm om hjärtat! Det känns lite säkrare av någon anledning då.

Vi gick in i ett rum och gick igenom hur allt fungerar, de berättade om skolan, personalen, läroplanen, att det är en skola som jobbar mycket med att barnen ska vara med, teckenspråk, sång och dans, m.m. Från att vara ganska osäker inför starten för Elton så kändes det Nu så himla bra och helt rätt!

Vi pratade en hel del ang Eltons diagnos och de tog de så himla bra. De kommer hjälpa Elton och ha extra koll på honom, även ha koll på när dessa anfall inträffar! Vi kommer få träffa en (nu minns jag inte riktigt men kan det varit en) barnpsykolog? som de har på skolan för att ha extra koll på honom och för att följa upp när dessa anfall inträffar, om de händer vid några speciella tillfällen och just på skolan, om man kan göra något annorlunda så de ej inträffar så ofta, m.m.

Det känns verkligen som en riktigt bra, seriös och vi vet att deg är en väldigt omtyckt skola! De kändes så tryggt!

Vi kommer starta upp denna process med att ha möte med personalen innan han börjar för att berätta om det här och berätta hur de ska agera, vad de ska fokusera på och vad de inte ska fokusera på, om det händer m.m.  Vilken känns fantastiskt skönt för mig som mamma!

 

 

När vi väl skulle lämna så fick Elton ett LItet anfall.. Han var sååå trött och blev så ledsen när vi skulle gå (=starka känslor) och började då hyperventilera och slutade andas.. Men han återgick i normalt stadie ganska snabbt!

Och det som var, var att en av personalen (vår kontaktperson) och förskolechefen såg hur han blev, hans ansiktsuttryck, hur han agera och hur vi agerade när det väl hände. Och de hjälpte till att avleda anfallet direkt vilket fick mitt mammahjärtat att bli sååå mycket lugnare inför när vi väl ska skola in honom/lämna honom där själv sen. Vi fick ju se då med egna ögon hur snabbt de reagerade och hur de agerade. Det var jätteskönt! Vilket jag även tror att de tyckte då det kan skämma en väldigt mycket inför ”första gången”.

Såklart inte kul/skönt att han fick ett anfall men ni förstår nog hur jag menar.

 

 

När vi sökte förskola så var faktiskt denna skola vårt andrahandsval, men på något sätt känns det nu som det var meningen att han skulle börja på denna skola. Det här är även en lite mindre skola med lite mindre ”klasser”. Det känns Så bra! Vi var lite osäkra till en början, det ska jag var ärlig om, men Vi är Sååå glada att vi tackade ”Ja”!

Jag tror faktiskt det här kommer bli så bra för både oss och Elton!

 

Vi gick även in och kikade på avdelningen där han kommer hålla till och han verkligen älskade det redan första gångeN😍

Så ja, Jag nästan faktiskt längtar lite nu, just för hans skull🙈😍

 

Puss och kram

Felicia

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats